Media-M

Internews, o organizație internațională dedicată dezvoltării mass media, a fost fondată acum 35 de ani, scopul activității sale fiind asigurarea accesului la informații de încredere și de calitate care să permită cetățenilor să aibă un cuvânt de spus cu privire la viitorul lor și să ducă o viață sănătoasă, sigură și împlinită. A colaborat atât cu cetățenii, cât și cu mijloacele de informare în masă de la nivel local în peste 100 de țări. Împreună cu partenerii locali, Internews a sprijinit dezvoltarea a mii de organizații mass media din lumea întreagă, inclusiv posturi de radio și televiziune, ziare, rețele de știri prin telefonie mobilă și portaluri online de știri.

În 2017 Internews a lansat un nou proiect pe o perioadă de cinci ani, cu o extindere de doi ani până în 2023, în Republica Moldova numit ”Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID și Ambasada Marii Britanii la Chișinău. Acest program are drept scop promovarea dezvoltării surselor obiective și profesionale de informare în masă care să le ofere cetățenilor perspective variate și să creeze un sector media mai rezistent la presiunile politice și financiare.

MEDIA-M colaborează cu mijloacele independente de informare în masă din Moldova pentru a le susține în consolidarea calității conținutului produs pe diferite platforme tradiționale și digitale și pentru a informa mai bine cetățenii, ca aceștia să poată înțelege valoarea jurnalismului credibil, bazat pe fapte. Concentrându-se pe oferta și cererea de informații obiective, MEDIA-M consolidează abilitatea mijloacelor independente de informare în masă de a-și îndeplini rolul de ”câine de pază” al societății și să servească drept un spațiu în care cetățenii să se implice în dialogul privind politicile publice. În plus, MEDIA-M se axează și pe cadrul ce permite abilitarea juridică pentru a fortifica mecanismele existente de protecție a libertății de exprimare, a facilita o mai bună implementare a legilor și de a promova un cadru legal în sectorul media conform normelor internaționale.

Cei mai importanți parteneri în acest program sunt Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent din Moldova.

Istorii

Istoriile oamenilor

Noutăți Media

Informații despre activitatea noastră în spațiul Media