Sari la conținut

Redacțiile selectate în cadrul proiectului „Consolidarea Redacțiilor pentru Dezvoltare Durabilă” (CReDD)

  • de

Cinci redacții independente din presa regională au obținut sprijinul organizației internaționale Internews pentru a-și îmbunătăți conținutul și situația financiară.

Timp de doi ani, redacțiile Nokta, TUK, BAS TV, Studio-L TV și Observatorul de Nord vor beneficia atât de instruire intensivă și mentorat pentru a-și îmbunătăți managementul editorial, strategiile de afaceri și a dezvolta tipuri noi de conținut, cât și de sprijin financiar.

Cele cinci redacții, care devin partenere ale proiectului „Consolidarea Redacțiilor pentru Dezvoltare Durabilă” (CReDD), au fost selectate prin concurs la care s-au înscris 19 candidați. Juriul a fost format din profesioniști și profesioniste cu experiență vastă în jurnalism și în realizarea proiectelor media.

Proiectul a fost lansat în septembrie 2021, iar obiectivul său cheie este ca redacțiile partenere să poată produce un conținut mai bun, să-și extindă publicul local și să-și aprofundeze relația cu acesta, să-și sporească veniturile pentru a fi mai stabile financiar și mai autonome.