Sari la conținut

Internews în Moldova caută asistent/asistentă pentru tabăra National Geographic Photo Camp 2023

Internews în Moldova este în căutarea unui consultant/unei consultante, cu experiență de lucru în UTA Găgăuzia, care va fi contractat/ă în calitate de asistent/ă în cadrul taberei National Geographic Photo Camp, organizate în parteneriat cu National Geographic Society. Este vorba despre a doua ediție a programului de instruire în fotografie și educație mediatică prin imagini, ce va avea drept grup-țintă 20 de tineri din toată țara. Tabăra va oferi participanților posibilitatea de a experimenta diverse tehnici de creare a istoriilor vizuale, dezvoltând astfel un spirit de analiză critică a evenimentelor/faptelor și transpunerea acestora în imagini de calitate. Sesiunea de instruire va fi moderată de o echipă de fotografi de talie internațională de la National Geographic Society, care va pune la dispoziția participanților un șir de instrumente și tehnici inovative de redare a istoriilor vizuale. Cea de-a doua ediție a taberei fotografice se va desfășura în perioada 15 – 19 mai 2023 în UTA Găgăuzia. Internews va acoperi toate cheltuielile pentru transportarea, cazarea și alimentarea tuturor participanților.

Asistentul/asistenta va servi drept lider de grup pentru participanți și translatori din limba engleză în română/rusă și viceversa între fotografi și tineri. De asemenea, împreună cu coordonatorul/ coordonatoarea proiectului, vor stabili și organiza activități non-formale de instruire în domeniul educației mediatice pentru tineri. Asistentul/a va fi remunerat/ă.

Vor fi selectate persoanele care au:

  • împlinită vârsta de 18 ani;
  • experiență de lucru în UTA Găgăuzia;
  • experiență în participarea la programe pentru tineri;
  • experiență în organizarea activităților de instruire non-formale (un atu este în domeniul educației mediatice);
  • experiență de lucru în echipă;
  • abilități interpersonale și abilități de comunicare excelente;
  • capacitate de organizare, de prioritizare a sarcinilor, de luare a deciziilor contra timp;
  • atitudine proactivă, pozitivă, ambițioasă, dinamică, creativă, dornică să împărtășească cunoștințele sale cu tinerii participanți;
  • vorbesc fluent limbile română, rusă și engleză.

 

*Persoanele care au depus dosarele în cadrul concursurilor anunțate în uitimii ani (și amânate din cauza restricțiilor pandemice sau din motive de securitate legate de războiul din Ucraina), sunt încurajate să participe și în acest an.

Pentru a participa la concursul de selectare, doritorii sunt invitați să completeze un formular online până pe 31 Martie 2023, ora 18:00. Formularul poate fi ACCESAT AICI. Doar persoana selectată va fi anunțată până pe 15 Aprilie 2023.

Pentru mai multe detalii, sunați la numărul de telefon 060500570 sau scrieți la adresa de email in-chisinau@internews.org

Acest program de instruire este organizat în cadrul proiectului „Presa în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova” (MEDIA-M), finanțat de USAID, Ambasada Marii Britanii la Chișinău și implementat de Internews in Moldova, ce are ca scop promovarea dezvoltării mass media independente și profesioniste, și crearea unui sector media mai rezistent la presiunile politice și economice.